пятница, 4 ноября 2016 г.

"Право очима дитини"


   Конвенція ООН з прав дитини — міжнародний правовий документ, що визначає права дітей в державах-учасницях. Конвенція з прав дитини є першим і основним міжнародно-правовим документом обов'язкового характеру, що присвячений широкому спектру прав дитини. Документ складається з 54 статей, що деталізують індивідуальні права осіб віком від народження до 18 років (якщо згідно застосовним законам повноліття не настає раніше) на повний розвиток своїх можливостей в умовах, вільних від голоду і нужди, жорстокості, експлуатації та інших форм зловживань. Учасниками Конвенції з прав дитини є Святий Престол і всі країни-члени ООН, крім США, Південного Судану і Сомалі.
Конвенція про права дитини прийнята резолюцію 44/25 Генеральної Асамблеї ООН від 20 листопада 1989 року. У 2009 році світова спільнота відзначала 20-річчя підписання Конвенції ООН про права дитини.  (Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії)

   Діти бачать світ по-своєму, не так, як дорослі. Але вони розуміють, що кожна людина має якісь права. Наприклад, дитині купили іграшку, вона знає, що це належить тільки йому і тільки вона може розпоряджатися нею. Дитина вчиться захищати свою власність, хоча не читала Конституцію України. Дитина любить свій будинок, тому що це місце, де їй спокійно і надійно. Старші діти розуміють, що вони мають право на освіту і їм повинні надати всі умови для навчання. подорослішавши, замислюються про право на працю, бо треба заробляти на життя. Разом з цим приходить усвідомлення того, що існують на світі і обов’язки.   Саме з метою ознайомити вихованців з Конвенцією ООН про права дитини, я провела годину спілкування, яка надихнула багатьох діток взяти участь в конкурсі "Право очима дитини". Ось наші роботи.



Комментариев нет:

Отправить комментарий