пятница, 28 октября 2016 г.

Якою буде дитина в грі, такою вона буде і в праці, коли виросте. Тому виховання майбутнього діяча відбувається перш за все в грі. Отже, гра, її організація - ключ в організації виховання.
А.С. Макаренко
   Важливе значення гри полягає в тому, що діти в невимушеній формі, відтворюючи світ дорослих, засвоюють моральні норми, отримують уявлення про професійні та сімейні ролі. Гра - провідна діяльність дитинства. Найважливіша ознака дитячої гри - цілковита захопленість, дитина повністю поринає у гру. Трапляється, що вона забуває про все - їжу, сон, оточуючих, реальне життя. У такі хвилини дитина живе в іншому світі. Крім цього, подібна захопленість доповнюється емоційною насолодою.  

   Саме тому, прагнучи долучити своїх вихованців до світу гри та професій я запропонувала своїм учням  відвідати Кідландію. Діти працювали на станціях Пожежників, Поліції, Перукарів, Нової Пошти та Добробуту, будівельниками та пекарями. Вчилися заробляти гроші та витрачати їх. В захваті, зі шквалом емоцій та вражень поверталися додому, пообіцявши працівникам, що обов’язково повернуться.







































Комментариев нет:

Отправить комментарий